PÉNTEKEN KEZDŐDIK A 19. GYULAI PÁLINKAFESZTIVÁL

Szakmai konferenciával kezdődik a 19. Gyulai Pálinkafesztivál, A tanácskozás célul tűzte ki, hogy népszerűsíti a minőségi hungarikum pálinkafogyasztást. A tanácskozáson a fogyasztási szokásokról, az eredetvédelemről, a magánfőzésről és a lepárlástechnikai újdonságairól is szó lesz.

Szombaton az Almásy-kastélyban a Barack a konyhában elnevezésű gasztronómiai kísérőrendezvényen barackpálinka felhasználásával készült ételeket és desszerteket készítenek neves szakemberek.

Ezen a napon osztják ki a Brillante 2018 néven meghirdetett verseny díjait; 850 benevezett tételből választják ki a legjobb versenymintát, a legjobb magánfőzött és bérfőzetett párlatot, a legeredményesebb magán- és bérfőzőt, valamint bérfőzdét. Emellett átadják a Brillante - 2018 legjobb kereskedelmi pálinkája és a legjobb kereskedelmi főzde címeket is, és kiderül, melyik ital lesz Békés Megye Pálinkája egy évig.

Vasárnap hagyományteremtő szándékkal elkészül a Kárpát-medencei nemzeti összetartozás itala.

Forrás: hirstart.hu
Keresés az adatbázisban
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Cég
Tevékenység
Termék
Márka
Kifejezésként, egyben